Ml. celky finančně podporuje město Sokolov
2.8. 2018 | A-tým | Tomáš Bouda
Rozhovor s Lubomírem Kovaříkem

Rozhovor s Lubomírem Kovaříkem

Novou posilou Baníku se stal urostlý útočník Lubomír Kovařík, který se v Sokolově objevil poprvé při nástupu na led v pondělí 23. 7. Že nového spoluhráče kabina již přijala, naznačuje fakt, že ihned po žádosti o rozhovor ostatní hráči Lubomíra častovali sumou, která padne do týmové kasy. Během rozhovoru procházející Tomáš Kvapil pak nového spoluhráče poprosil, aby rozhovor proběhl v češtině. Hráči v přípravě dřou, ale i na humor typický pro hokejové kabiny se čas najde.

Není moc typické, aby  hráči do Sokolova přicházeli z východní skupiny druhé ligy. Jak se tento přesun udál?

Oslovil mě pan Mlejnek a musím říct, že jsme se domluvili velice rychle. Je zde nastavený nějaký cíl a mně se to líbilo. Takže jsem tady, zatím jsem spokojený a doufám, že to tak bude pokračovat dál.

Co očekáváš od působení v Sokolově?

Popravdě tuhle skupinu druhé ligy neznám, takže pořádně nevím. Ale kluci říkali, že základní část minulý rok vyhráli. Pan Mlejnek to tady teď určitým způsobem nastavil, jak to má fungovat. Takže uvidíme, jak to bude v sezoně vypadat. O Moravě se říká, že východní skupina je silnější, ale nevím. Tuhle skupinu opravdu vůbec neznám, tak to nemohu posoudit. Až bude tak dvacáté kolo, tak můžu říct.

Abychom Tě trochu představili fanouškům, můžeš popsat svou dosavadní kariéru?

Vyrůstal jsem v Uherském Ostrohu, kde mě k hokeji přivedli rodiče. Ve 4. třídě jsem pak odešel do Zlína, kde jsem byl až po juniorku. Potom jsem pendloval v A-týmu a vždy odešel do první ligy. Minulou sezonu jsem byl ve druhé lize v Šumperku. Nejvíce jsem toho asi odehrál v Přerově a v Prostějově.

Jsi tady sice jen pár dní, ale jak se Ti zde líbí a jak Tě přijala kabina?

První bylo, že jsem sem jel asi šest hodin, takže to bylo docela hrozný. To jsem si říkal, že je docela dálka. Ale přijel jsem a kabina a kluci jsou v pohodě. I trenéři. Takže zatím to vypadá dobře. Jsem tady ale zatím jen pár dnů…

A jak se Ti zamlouvají tréninkové dávky?

Myslím si, že tréninky mají hlavu a patu. Je to dobře udělané, je to moderní styl, což dneska asi má být. Nejhorší pro mě asi byl ten první trénink. Když jsem si šel po těch šesti hodinách obout brusle, tak jsem si říkal, že bych asi nejraději zamířil do postele. Ale ano, já mám rád, když je dřina, když se dře. Ale celkově všichni makají a trenéři jsou spokojeni, jak trénujeme. Takže to je zatím první klíč k úspěchu, aby vše fungovalo, tak jak má.

Co od Tebe mohou fanoušci očekávat?

Těžká otázka. Řekl bych to asi tak, že jsem týmový hráč. Záleží mi na týmovém úspěchu. Uvidíme, sám nechci vyhlašovat něco dopředu, prostě půjdeme zápas od zápasu a budeme chtít každé utkání vyhrát. Necháme se pak překvapit.

Děkuji za rozhovor.

Také děkuji.


Krátké zprávy
18932391/0100
Činnnost mládeže je realizována za podpory:


Hlavní partneři sokolovského hokeje: