Ml. celky finančně podporuje město Sokolov
7.11. 2018 | A-tým | Redakce
Junior Michal Fečo debutoval za A-tým

Junior Michal Fečo debutoval za A-tým

Teprve osmnáctiletý Michal Fečo si zahrál za "A" tým, pikantnější to pro něho bylo i z důvodu, že jeho starší bratr David mu při premiéře kryl záda Baníku. Sokolov zvítězil 2:0 v Kolíně, lepší premiéru si Michal snad nemohl ani přát...

Kdy ses dozvěděl, že pojedeš s "A" do Kolína? jaké jsi měl pocity?
Dozvěděl jsem se to v pátek po tréninku, kdy za mnou přišel pan Mlejnek a řekl mi, že pojedu. Pocity byly samozřejmě jenom pozitivní a popravdě jsem to úplně nečekal, takže o to víc jsem byl šťastnější

Zdá se, že jsi zabil dvě mouchy jednou ranou - start za "A" tým a společně si zahrát s bráchou. Plus jako bonus vítězství.
Ano, to je pravda jsem rád, že se to takhle všechno sešlo. Vždycky byl můj sen si zahrát s bráchou v jednom týmu. Navíc, když měl nulu. Ale hlavní je to vítězství a zisk tří cenných bodů do tabulky. Ještě jsem mohl dát gól, ale to už by bylo v kabině hodně drahé (smích).

Jak obrovský rozdíl je mezi ligou juniorů a II. ligou mužů? Dá se to vůbec porovnat?
Tak rozdíl je obrovský. Srovnávat bych to moc nechtěl, protože je to opravdu úplně něco jiného, ale tím samozřejmě nechci nějak snižovat kvalitu soutěže v juniorce. Navíc, když teď v nadstavbě nás čekají těžké zápasy

Jak jsi připraven zvládat náročný zápasový program pátek, sobota, neděle?
Tak na tenhle program jsem zvyklý ještě z předešlého působení ve Varech. Takže problém mi to nedělá. Samozřejmě je to náročné, ale zvládám to.

Kromě juniorky jsi nastupoval i za "B" tým. Pomohlo Ti to k rychlejší adaptaci na seniorský hokej, byť KLM se nedá s II. ligou srovnat?
Zápasy za "B" tým mi určitě pomohly hodně, i když jich nebylo tolik. Tam jsem se hodně vyhrál a chodil jsem na všechny důležité situace, takže to hodnotím jenom pozitivně. Klukům tímto přeji hodně štěstí v dalších zápasech.

Co bys doporučil svým spoluhráčům z juniorky, aby dělali, aby Tě napodobili a dostali se výhledově do "A" týmu?
Těžko něco doporučit nebo radit, každý by měl vědět sám, co pro to má udělat.

Jak velkým přínosem pro Tebe bylo, že za "A" chytá tvůj bratr David?
Tak určitě jsem byl klidnější a sebevědomější, když jsem tam měl bráchu, ke kterému jsem vždycky vzhlížel. Ale zase na druhou stranu, když jsem byl na ledě, tak jsem se to snažil nevnímat a soustředit se na sebe, abych podal co nejlepší výkon pro tým.

Krátké zprávy
18932391/0100
Činnnost mládeže je realizována za podpory:


Hlavní partneři sokolovského hokeje: